Peter van Harmelen - ontwerp illustraties kinderboek ruigoord

In de zomer van 1960 ben ik geboren in Bussum. Op mijn 17e ben ik de opleiding tot ziekenverzorgende gaan doen in Amsterdam wat ik uiteindelijk 25 jaar heb gedaan, waarvan 16 jaar in de nachtdienst bij de wijkverpleging van Amsterdam. Daar had ik veel tijd om nachts te tekenen. Ik heb toen ook de avondopleiding bij de vrije tekenacademie gevolgd. Het laatste jaar koos ik voor de richting illustratie.

Ik ben mijn werk gaan aanbieden aan uitgeverijen en zo kwam ik terecht bij uitgeverij Zirkoon. Een kleine uitgeverij in hartje Amsterdam, gerund door uiterst vriendelijke dames die me wel een kans wilden geven.

Vanaf 2006 heb ik een atelier gehad op Ruigoord, gelegen tussen Amsterdam en IJmuiden, in het westelijk havengebied. Ruigoord werd begin jaren 70 gekraakt en is nog steeds een vrijplaats voor kunstenaars. Naast mijn werk als kinderboeken illustrator heb ik daar ook flyers, posters, decors, schminken en verschillende andere dingen gedaan. Op een van de opslagtanks van de Vopak, wat tegen Ruigoord aan ligt is ook een ontwerp van mij te zien.

Inmiddels ben ik verhuisd naar het oosten van het land en heb ik een atelier aan huis van waaruit ik verder werk met alle plezier die mij dat geeft.