Ik ben niet alleen kinderboeken illustrator

Peter van Harmelen - ontwerp illustraties kinderboek ruigoordTussen Amsterdam en  IJmuiden ,middenin het westelijk havengebied , liggen de overblijfselen van het dorpje Ruigoord. Ruigoord werd begin jaren 70 gekraakt en is nog steeds een vrijplaats voor kunstenaars ( www.ruigoord.nl ) met een grote variatie aan cultuur. Daar heb ik mijn atelier sinds een flink aantal jaren. Ik werkte al een aantal jaren vanuit mijn huis en kreeg de kans een atelier op Ruigoord te huren na een succesvolle expositie van mijn werk en mijn betrokkenheid bij Ruigoord. Het heeft mijn werk verrijkt. Ik kreeg andere mogelijkheden om mijn werk te laten zien en uit te voeren. Naast mijn werk als kinderboeken illustrator hou ik me bezig met ontwerpen van flyers,  posters , decors en zijn er al verschillende ontwerpen te zien in het dorp. Soms zin het heel bijzondere dingen om te doen zoals  het beschilderen van de luchtbus van het ballongezelschap .

Elk jaar, op 28 december organiseert het ballongezelschap ook een spektakelfeest in Paradiso. Regelmatig doe ik daar de posters het decorontwerp en schilderen voor. Heel wat anders dan kinderboeken illustraties.

Peter van Harmelen - Illustrator van kinderboekenEen rechtstreekse buur van Ruigoord is de Vopak.  Een paar jaar geleden was er een mogelijkheid om een ontwerp voor een van de opslagtanks te maken. Mijn ontwerp is daar uitgekozen en kun je nu, als je verder richting IJmuiden rijdt ( na Ruigoord) dit ontwerp zien. 600m2 grote sticker, los daarvan kun je in het dorpje zelf ook nog het een en ander vinden.

In Amsterdam zelf kun je ook werk van me vinden. In “de Barones “een kroeg op het spui heb ik een muurschildering gemaakt en een logo ontworpen.
Ook heb ik aan een project meegewerkt voor oerol van SLEM . windnomaden.

Vele kunstenaars maakten een schilderij in twee delen die in het wad op een metalen staaf werden bevestigd en waarbij de twee delen wiegden in de wind.

Verder kun je me met schminken bezig zien op kinderfeesten in de OCCII ( http://occii.org/ ),bij de ballonnenkidz op ruigoord of op de verschillende festivals die daar gehouden worden. verder kun je me bij verschillende vrijwilligersbaantjes vinden zoals barwerk, kassadiensten en EHBO.