Kinderboeken illustreren

In de 13 jaar dat ik als illustrator werk , heb ik zo’n 50 boeken geïllustreerd. Van prentenboeken tot leesboeken voor kinderen, ook een illustratie voor een boek voor volwassenen op de volgende pagina’s heb van ik een selectie daarvan de omslagen geplaatst.

Bekijk hier een aantal illustraties voor omslagen van de kinderboeken.

De uitgeverijen waar ik voor gewerkt heb zijn Maretak, Zwijsen, jongbloed ,Clavis, Zirkoon ( nu Baeckensbooks) Columbus.

Het tekenen zelf is begonnen toen ik al klein was . Ik kon dagen zitten tekenen. Al vanaf vroeg deed ik dat met heel weinig voorbeelden. In de loop der tijd veranderde mijn stijl en ben ik via tekeningen bij onderwerpen van het nieuws , abstracte tekeningen met een boodschap aanbeland in het heden. Wat het allemaal wat serieuzer heeft gemaakt waren de reacties van mensen op mijn werk . Hoewel ik 25 jaar in de verpleging heb gewerkt (waar ik mijn eigen stijl nog meer heb uitgewerkt) , heb ik toch altijd de wens gehouden om met mijn tekeningen de wereld aan te raken. Het is gelukt in velerlei opzichten. Over sommige dingen die er gemaakt zijn ben ik nog dagelijks verbaasd, zoals de metersgrote beschildering op de olietanker van Vopak (buurbedrijf van Ruigoord).

Uiteindelijk kwam de wens om een boekje met mijn tekeningen te hebben. Na lang leuren bij uitgeverijen ben ik bij een kleine uitgeverij beland, Zirkoon. Na een paar proeftekeningen kreeg ik daar mijn allereerste officiële opdracht.  De illustraties voor een boekje met versjes van Elsbeth Fontijn HO-KUS PO-KUS, een boekje over verschillende kusjes.  Het werd goed ontvangen en is uiteindelijk nog in een tweede druk verschenen.
Verder bij Zirkoon:

– ‘Wil je me dragen’,  dit boek werd genomineerd als een van de tien beste prentenboeken van dat jaar en kwam ook terecht in de pick list in America waar het uiteindelijk ook in engels is verschenen.

– In 2004  ‘mag ik je knussen’ van uitgeverij Clavis bij de vlaamse kinder en jeugdjury als 1 van de tien beste prentenboeken . Sinds ‘mag ik je knussen’ heb ik geen prentenboek meer gemaakt. Aan de slag dan maar met mijn eigen ideeën voor een prentenboek…